Skip to main content

Midsommar i Dalarna

Midsommar med Skinnarspelet i Malung

Välkommen till ett riktigt midsommarfirande i härliga Dalarna. På midsommarafton reser vi med buss för att uppleva genuin midsommar med majstångsresning och det berömda Skinnarspelet, som är en musikalisk föreställning om skinnhandelns historia i Malung. Ett besök på Zorngården står även på programmet, som var hem och ateljé för den berömde konstnären Anders Zorn.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • DAG 1

    På morgonen lämnar vi Stockholm och tar sikte på Sälen och vårt midsommarfirande. Sedan väntar en härlig midsommarmiddag på hotellet som vi bor på i två nätter.

  • DAG 2

    När vi ätit frukost dag två, stiger vi på bussen för att ta oss mot Malung och Täpp Lars fäbod. Här får vi ta del av historien kring Täpp Lars och hans hantverk. Sedan väntar lunch i Folkets Park innan det är dags för det årliga Skinnarspelet, ”Den underbara pälsen”. Ett lätt och lustigt spel med inlagda danser och sånger, däribland den kända midsommarvisan. I Skinnarspelet, ”Den underbara pälsen”, som uppförs varje midsommar i Malung, medverkar de för bygden typiska skinnarna. Efter spelet tar bussen oss tillbaka till vårt hotell som väntar med middag.

  • DAG 3

    Efter frukost och utcheckning dag tre tar bussen oss hemåt, vi åker vägen längs med "Vasaloppsspåret". Vi gör ett stopp i Mora och hälsar på hos Anders Zorn och hans hem. Vi äter gemensam lunch innan vi lämnar Dalarna och beräknas vara åter i Stockholm framåt kvällen.

Karta

Resekalender
17/3Andalusiens Pärlor med flyg NYHETfrån 29 980:-
19/3Det Nya Stockholm Norrafrån 540:-
29/3Påsk på Knistad Herrgårdfrån 8 990:-
6/4Trandans 2 dagarfrån 4 990:-
8/4Trandans 1 dagfrån 1 990:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm