Skip to main content

Mårten Gås - Gåsmiddag på Röstånga, Vandalorum och Bosjökloster

Mårten Gås – Ett riktigt Gåsagille på Röstånga Gästgivaregård

Välkommen att ta del av den festliga högtiden Gåsagille eller Mårtensfest, som den också kallas, på plats i Skåne enligt tradition. Gåsagille är ursprungligen en höstfest till firande av slakten och en markering av vinterhalvårets början. Vi bor på gemytliga Röstånga Gästgivaregård vid foten av Söderåsen, i omedelbar närhet till vacker natur som exempelvis Nackarpsdalens bokskog.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Avresa mot Vandalorum

  På morgonen dag ett reser vi söderut. Färden går till trakterna kring Värnamo där vi besöker Vandalorum konst och design museum och intar härlig lunch tillsammans. Vi åker vidare till Röstånga Gästgivaregård som blir vårt hem under två nätter. Vi bjuds på en välkomstdrink och därefter väntar middagen.

 • Dag 2: Bosjökloster och gåsmiddag

  Efter frukost dag två kör vi till ståtliga Bosjökloster där vi hör om klostrets och slottets snart tusenåriga historia, färgstarka personer som levt och verkat här och hur de idag underhåller och förvaltar platsen. Efter en guidad visning äter vi lunch tillsammans innan vi återvänder till Röstånga Gästgivaregård.

  På kvällen är det så dags för resans höjdpunkt - vi firar Mårten Gås enligt traditionens alla regler. Det serveras svartsoppa, knaperstekt gås och äppelkaka med vaniljsås. Det blir en kväll du sent ska glömma!

 • Dag 3: Avresa mot Stockholm och Kosta Boda

  Resans sista dag gör vi ett besök på Kosta Boda, ett av världens främsta varumärken inom glas och glaskonst. Vi besöker deras galleri och njuter av konsthantverket. Här serveras vi lunch innan vi påbörjar sista etappen mot Stockholm, dit vi kommer framåt kvällen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2021-11-05Se anslutningBoende Mårten GåsMer än 85 980:-Boka
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Frihamnsgatan 4
115 56 Stockholm