Skip to main content

Mårten Gås

Mårten Gås – Ett riktigt Gåsagille på Röstånga Gästgivaregård

Välkommen att ta del av den festliga högtiden Gåsagille eller Mårtensfest, som den också kallas, på plats i Skåne enligt tradition. Gåsagille är ursprungligen en höstfest till firande av slakten och en markering av vinterhalvårets början. Vi bor på gemytliga Röstånga Gästgivaregård vid foten av Söderåsen, i omedelbar närhet till vacker natur som exempelvis Nackarpsdalens bokskog.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: Söderut

  På morgonen dag ett reser vi söderut. Färden går till trakterna kring Gränna, Här får vi se hur det går till när en äkta randig polkagris tillverkas. Vi åker vidare till Röstånga Gästgivaregård som blir vårt hem under två nätter. Vi bjuds på en välkomstdrink och därefter väntar en välsmakande middag.

 • DAG 2: Köpenhamn & Mårten Gås

  Efter frukost dag två kör vi till Helsingborg där vi tar färjan över sundet till Helsingör. Via den vackra Strandveien tar vi oss till Köpenhamn där vi får tid att njuta och strosa runt på egen hand. På återfärden stannar vi till för att inhandla diverse drycker till förmånliga priser.

  På kvällen är det så dags för resans höjdpunkt - vi firar Mårten Gås enligt traditionens alla regler. Det serveras svartsoppa, knaperstekt gås och äppelkaka med vaniljsås. Dans och levande musik förgyller stämningen. Det blir en kväll du sent ska glömma!

 • DAG 3: Värnamo & Hemåt

  Efter frukost dag tre lämnar vi Röstånga, reser vi norrut mot Värnamo. Vi besöker konstmuseet Vandalorum och äter lunch där innan vi åker sista biten mot Stockholm igen.

Karta

Resekalender
4/8Hälsingland – med Hälsingegårdar och svenskt hantverkfrån 6 480:-
7/8Visingsöfrån 1 680:-
12/8Höga kusten - och det röda Ådalenfrån 9 890:-
15/8Hjälmare Kanalfrån 1 480:-
17/8Furusundfrån 1 390:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Frihamnsgatan 4
115 56 Stockholm