Skip to main content

Kristina från Duvemåla på Dalhalla!

Välkommen att följa med oss till det magnifika kalkbrottet Dalhalla för att njuta av den vackra och tidlösa musikalen Kristina från Duvemåla. Musikalen/berättelsen är baserad på Vilhelm Mobergs utvandrarsvit med musik av Benny Andersson och text av Björn Ulvaeus.


Vi bor i vackra äkta dalaatmosfär i fagra Tällberg som ligger mitt i Siljansbygden med fantastisk utsikt över Siljan. Dag två sover vi ut, njuter av god frukost och besöker Hildasholms vackra trädgård! Guidad visning och hembakad fika i trädgården. På vägen hem stannar vi för sen gemensam lunch innan vi anländer Stockholm på sena eftermiddagen.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • DAG 1

    Avresa på förmiddagen med vår bekväma buss från Cityterminalen. Under vår färd mot dalarna stannar vi längs med vägen för bensträckare samt möjlighet att äta lunch. Väl framme i charmiga Tällberg har vi tid att upptäcka byn, där varje hus har sin egen karaktär och historia. I byn finns flera handelsbodar att besöka med allt från hemslöjd och keramik till smidessaker. Vi äter en tidig middag på vårt hotell i mysiga Tällberg i hjärtat av dalarna. På kvällen är det dags för resans höjdpunkt, den tre timmar långa konsertversionen av ”Kristina från Duvemåla”, som kanske är Sveriges mest älskade musikal. Musikalen spelas på utomhusarenan Dalhalla som är ett nedlagt kalkbrott strax norr om Rättvik. Väl tillbaka på hotellet blir det vickning innan vi säger god natt efter en upplevelserik dag.

  • DAG 2

    Vi sover ut och njuter av en god frukost. Under förmiddagen sätter vi kurs mot Hildasholm, som var författaren Axel Munthes bröllopsgåva till sin fru Hildas Pennington Mellor. Inredningen är från familjens liv i huset och är välbevarad. Vi går en guidad tur och serveras hembakat i deras vackra trädgård. Mätta och belåtna fortsätter vi färden hemåt, vi stannar för gemensam sen lunch och beräknas anlända till Stockholm sen eftermiddag.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2022-08-12Stockholm CityterminalenBoende DalhallaMer än 84 980:-BokaMer information
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Frihamnsgatan 4
115 56 Stockholm