Skip to main content

Buss till Krakow & Warszawa

Krakow och Warszawa – En resa genom historien

På denna resa får ni följa med oss till Polen, landet med en lång historia och vackra byggnader. Under fyra upplevelserika dagar kommer vi att besöka huvudstaden Warszawa, uppleva Krakows pärlor och få en personlig guidning i de judiska kvarteren. Vi kommer också att besöka koncentrationslägren Auschwitz och Birkenau och få en inblick i vad som aldrig får glömmas. Polen har upplevt både stormaktstid och krigets mörker och idag har landet mycket att erbjuda såsom bra shopping, god mat och magnifika byggnader.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: Söderut

  Vi åker på förmiddagen från Stockholm och ankommer Karlskrona under sen eftermiddag. Vi stannar för eftermiddagskaffe på något trevligt ställe längs vägen och fortsätter sedan färden ner mot Karlskrona där fartyget väntar som ska ta oss till Polen och Gdynia. När vi kommit ombord checkar vi in och får våra fina utsideshytter och därefter blir det en gemensam middag innan vi kan vila ut och förbereda oss för morgondagens äventyr. Ca 500 km.

 • DAG 2: Mot Polen

  Efter en frukostbuffé på båten sätter vi oss i bussen och rullar in i Polen och staden Gdynia, redan här kan vi känna historiens vingslag. På vägen ner stannar vi för lunch och fortsätter sedan mot staden Czestochowa som räknas som Polens religiösa huvudstad och här kommer vi att besöka klostret ”Jasna Gora” där Polens skyddshelgon den Svarta Madonnan finns. Det sägs att klostret stod emot krig och kapningar genom Madonnans kraft. Hon är ett populärt turistmål och många vallfärdar hit för att tillbe henne. Vi lämnar Svarta Madonnan och rullar vidare mot Krakow. Senare checkar in på hotellet och äter en gemensam middag. Efteråt finns möjlighet att ta en kvällspromenad i staden för den som vill. Ca 636 km.

 • DAG 3: I Krakow, Auschwitz & Birkenau

  Efter hotellfrukosten går vi på rundtur i Krakow med lokalguide och får bekanta oss med de judiska kvarteren. När det sedan blir dags för lunch äter vi på en lokal restaurang i de judiska kvarteren. Efter lunch åker vi tillsammans till Auschwitz och Birkenau, dessa de största av Nazitysklands koncentrations- och förintelseläger. Lägren var verksamma från 1940 till januari 1945 och över 1 miljon människor beräknas ha mist sina liv där under den tiden. Här kommer vi att ha en egen guide som visar oss runt på området. Senare intas middag på egen hand i Krakow. Ca 130 km.

  I Krakow, Auschwitz & Birkenau
 • DAG 4: Krakows pärlor

  Efter frukosten får vi en hel dag att på egen hand upptäcka Krakow och dess pärlor. Varför inte passa på att besöka saltgruvorna, de välkända kyrkorna eller det berömda slottet Wavel?
  Lunch och middag intas på egen hand.

 • DAG 5: Warszawa

  Efter frukost fortsätter resan mot Polens vackra huvudstad Warszawa. Staden är den största i landet med 1,7 miljoner invånare. Vi ankommer på eftermiddagen och börjar med en stadsrundtur. På grund av sitt utsatta läge mellan stormakter har staden drabbats hårt av krigen, framförallt andra världskriget då Warszawa i stort sett totalförstördes. Idag är staden uppbyggd igen och är en av Europas vackraste städer. Under kvällen kan var och en upptäcka staden vidare som man önskar. Ca 386 km.

 • DAG 6: Mot Gdynia

  Vi får förmiddagen fri att spendera några timmar i Warszawa innan vi påbörjar vår färd hemåt igen. Vi åker upp mot Gdynia där vi kör ombord på färjan som ska ta oss tillbaka till Sverige. Efter incheckning i hytterna (utsideshytter) äter vi en gemensam middag på båten. Ca 380 km.

 • DAG 7: Hemåt

  Efter den stadiga frukostbuffén på båten rullar vi vidare mot Stockholm. Vi kommer att stanna i Tindered för en avslutningslunch där vi kan summera det vi upplevt under resan. På eftermiddagen ankommer vi Stockholm. Ca 500 km.

Karta

Resekalender
22/2Resträff 2023 ombord Viking Cinderellafrån 1 980:-
12/3Aida på Wermland Operafrån 4 980:-
30/3Trandansfrån 4 980:-
3/4Trandansen vid Hornborgasjönfrån 1 800:-
7/4Påsk på Knistad Herrgårdfrån 8 480:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm