Dagsprogram

 • DAG 1: Kosta Boda

  Vi lämnar Stockholm och Cityterminalen klockan 07:30 och stannar längs med vägen för gemensam lunch. Vi anländer till Kosta där vi checkar in på vårt fina Kosta Boda Art hotell. Nu väntar julmarknadsvimmel i Kosta. Framåt kvällen serveras vi en tvårättersmiddag på hotellet.

 • DAG 2: Vilhelm Mobergs Utvandrarna och glashyttan

  Under morgonen avnjuts en stärkande frukost därefter får vi en rundtur i Glashyttan. Dagen fortsätter med en guidad tur i författaren Vilhelm Mobergs utvandrarbygder. Vi får bland annat se Duvemåla och Rundkvistagården, utvandrarleden och Vilhelm Mobergs födelseplats. Därtill ser vi platsen där Utvandrarna (Troells originalfilm) spelades in.

  Efter gemensam lunch finns tid för spa och shopping.

  Mot kvällen samlas vi för att tillsammans uppleva en unik middagskväll - med jul-hyttsill och glasblåsaruppvisning och musikunderhållning! Hyttsill är en gammal tradition i Glasriket som går tillbaka till tiden när hyttan också var bygdens samlingspunkt.

 • DAG 3: Kalmar

  Vi äter en stärkande frukost före utcheckning, sedan åker vi mot Kalmar. Väl i Kalmar besöker vi Kalmarlänsmuseum där vi får möjlighet att besöka de olika utställningarna. Bland annat kan du se, Jenny Nyströms konst, som hon illustrerat. Hon gav den julklappsutdelande tomten ett ansikte vilken dyker upp i tidskrifter i Sverige från 1800-talet. Du kan också se utställningen, Kronan och skeppet. Här visas marinarkeologiska utgrävningars fynd. Efter museibesöket blir det en sen lunch innan vi beger oss tillbaka till Stockholm och Cityterminalen.

  Kalmar