Skip to main content

Julmarknad i Tyskland – Hildesheim och Lübeck

Välkommen att boka in dig på en av våra populära bussresor till en julmarknad i Tyskland. Vi erbjuder resor till Hildesheim, Lübeck, Celle och Kiel, – oavsett vilka behov du har så ser vi till att du kan njuta av den bästa julmarknaden i Tyskland.

Uppleva en riktig julresa i Tyskland

En julresa med buss till Tysklands en eller flera fantastiska julmarknader är en av de mest trivsamma och intressanta upplevelserna du kan tänka dig i juletid.
Tyska julmarknader är verkligen något extra – en mycket stark tradition som lockar människor från hela Europa och övriga världen i december varje år.

Bussresor till flera julmarknader i Tyskland

En tysk julmarknad kännetecknas av noggrann planering och vacker utsmyckning av gator, torg, marknadsstånd och byggnader. I varje hörn finns marknadsstånd som serverar Glühwein (glögg), öl och fantastisk tysk mat och snacks av många olika slag. Brända mandlar och ett rikt utbud av delikata korvar är självklara på en tysk julmarknad. Bröderna Grimms spännande – och ofta riktigt läskiga – julsagor är också ett ofta återkommande inslag. En spännande attraktion för barnen. Och bli inte överraskad om självaste St Nikolaus dyker upp på en tysk julmarknad. 

En kandidat till titeln bästa julmarknaden i Tyskland

En av Tyskland mest populära julmarknader hålls varje december i den klassiska Hansastaden Lübeck. Denna marknad är något utöver det vanliga och det är ingen överdrift att Lübeck är med och konkurrerar om titeln “bästa julmarknaden i Tyskland”. 


Denna julresa börjar vi på bussen mot Trelleborg där vi kör ombord på färjan. På kvällen äter vi en god middag och kan även utnyttja båtens butiker och övriga nöjesutbud. Efter morgonens frukostbuffé anländer vi i Lübeck. Första stoppet i denna berömda handelsstad är givetvis inriktad på julklappsinköp vid ett besök på den stora CITTI Markt. Våra resenärer får även chansen att visa sin konstnärliga – och söta – ådra på en marsipanshow. Marsipanfigurer hör verkligen till en tysk jul!


Resten av dagen tillbringar vi på den mysiga och fullmatade julmarknaden – där doften av öl, glühwein och bratwurst ger den där så speciella tyska julstämningen. 
På den sena eftermiddagen är det dags för återresa. Vi rullar upp på färjan för julmiddag, trevlig samvaro, en god natts sömn och frukostbuffé på morgonen.

Julresor i Tyskland – Hildesheim och Kiel

Bland våra bussresor till julmarknader i Tyskland är Hildesheim och Kiel också populära. Efter överresan på färjan passerar vi bland annat Hamburg på de tyska vägarna innan vi anländer den första julmarknaden, där vi spenderar eftermiddagen i det trivsamma tyska julvimlet. Sedan fortsätter bussresan till den anrika handelsstaden Hildesheim, där vi tar in på ett förstklassigt hotell där vi äter middag tillsammans.

Dagen efter disponeras fritt på egen hand, och det är inga problem att nå julmarknaden, butikerna och stadens intressanta muséer. Här kan vi garantera riktig tysk julstämning. 

Sista marknaden avnjuter vi i ännu en klassisk tysk handelsstad, Kiel. Här kan du uppleva maritim atmosfär och julstämning i en suverän kombination. Strosa runt i den festligt pyntade innerstaden, julhandla eller drick punch vid marknadsstånden – alltid med utsikt över stadens färjeterminaler, museihamnen och de imponerande kranarna i hamnen. 

Allt du kan önska dig av en julmarknad i Tyskland

Julmarknaden i Kiel lämnar heller inget övrigt att önska. 80 marknadsstånd i den vackra innerstaden bjuder på allt du kan önska dig av en julmarknad – och här finns även Kiels vänstäder Tallinn, Gdynia och Kaliningrad representerade på marknaden. En julresa i Tyskland blir aldrig komplett utan ett besök på Kiels stämningsfulla julmarknad!

Intresserad av en mysig och givande julresa i Tyskland? Välkommen att höra av dig snarast – platserna våra bussresor brukar bokas upp fort. 

Fritextsökning
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm