Skip to main content

Julmarknad i Lübeck

Följ med på en härlig julresa till fina Lübeck. Vår bekväma buss tar dig ner till Trelleborg där vi kör ombord på färjan. Kvällen avnjuts med en härligt middag och båtens nöjesutbud. Efter en god natts sömn och frukostbuffé rullar vi av i den vackra gamla Hansastaden Lübeck. Vi besöker CITTI Markt som är en gigantisk stormarknad med bra priser för diverse inköp. Därefter bjuds det på marsipanshow där vi själva får vara kreativa och göra egna marsipanfigurer. Lübeck är känt för sina både vackra och välsmakande marsipanspecialiteter. 

Resten av dagen njuter vi av julmarknaden i den historiska stadskärnan. Framåt sen eftermiddag kör vi mot färjeläget där vi rullar ombord Stena Line för julmiddag, trevlig samvaro, en skön natts sömn och frukostbuffé.

Julmarknaden i Lübeck har lång historia

Gamla stan i Lübeck räknas till UNESCOs världsarv och även stadens julmarknad har en lång historia. Redan 1648 nämns den för första gången i officiella dokument, men man kan misstänka att den är ännu äldre än så. Lübeck brukar benämnas som Tysklands “norra julstad” och det med rätta. Här förvandlas gatorna till en stämningsfull marknadsplats med gammaldags marknadsstånd, utsmyckningar och julbelysning i mängder. Den medeltida staden blir till en riktig vintersaga.

Brända mandlar, Lebkuchen (stora pepparkakor), grillad korv, traditionellt tyskt julpynt, konsthantverk och mycket mer hittas på marknaden och det finns även möjlighet att uppleva julspel, musik och andra kulturarrangemang på både gator och i intilliggande kyrkor. Eller varför inte ta en tur i marknadsplatsens pariserhjul och få en extra fin utsikt över staden?

Fritextsökning
Resekalender
22/2Resträff 2023 ombord Viking Cinderellafrån 1 980:-
12/3Aida på Wermland Operafrån 4 980:-
30/3Trandansfrån 4 980:-
3/4Trandansen vid Hornborgasjönfrån 1 800:-
7/4Påsk på Knistad Herrgårdfrån 8 480:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm