Norrlands Vildmark - med Inlandsbanan

Genom storslagen natur reser vi till Sápmi, samernas rike. Vi upplever spektakulära vyer, vilda djur, samisk kultur och njuter av en avstressande resa på den omtalade Inlandsbanan. Vi bor dessutom på häftiga, nyöppnade "WOOD HOTEL" by Elite i Skellefteå. 

Välkommen att följa med!

Dagsprogram

 • Stockholm – Östersund

  Vi möts laddade för nya äventyr på Cityterminalen klockan 07:30. Vi sätter fart norrut och stannar för möjlighet till förmiddagsfika. När vi känner oss nöjda rullar vi vidare mot charmiga Pensionat Järvsöbaden för en trevlig lunch. Mätta och belåtna sätter vi oss till rätta i bussen och eftermiddagen bjuder på ett besök hos Wikners i Persåsen med en spännande berättarstund. Framåt kvällskvisten når vi Östersund för middag och incheckning på vårt centrala hotell.

 • Östersund – Arvidsjaur

  Tidig morgon hoppas vi äntligen ombord Inlandsbanan, sträckan Östersund till Vilhelmina. I lugnt tempo tar tåget oss genom en fantastisk natur och under resan får vi höra intressanta berättelser och sägner. Resan går genom djurrika landskap där våra fyra rovdjur; björn, varg, lodjur och järv lever. Förhoppningsvis ser vi renar, älgar och med lite tur även ovanliga rovfåglar och ugglor. I Vilhelmina äter vi lunch för att sedan fortsätta med bussen till Båtsuoj Samecenter. Här får vi ta del av den samiska kulturen, se bosättningen och besöka renar. Vid den värmande elden i kåtan serveras vi kaffe med torkat renkött och hör om samernas liv. Vi fortsätter till Arvidsjaur för att checka in på vårt nya hotell och äta gemensam middag.

 • Arvidsjaur- Skellefteå

  Efter frukost blir det besök på Gamla Prästgården i Arvidsjaur och området däromkring med anor från 1100-talet. Med personlig guidning och hembakat blir detta besök verkligen genuint. Under dagen kommer vi även att göra ett besök på Svanseles Vildmarkcenter där vi även serveras vildmarkslunch över öppen eld! Besöket i Svansele blir lite längre så vi verkligen får tid att insupa vildmarken innan vi sätter kurs mot Skellefteå. Här presenterar vår reseledare Rolf stolt sin hemstad, och lägger upp en guidad rundtur just för oss! Efter vi checkat in centralt i Skellefteå går vi ut och äter tillsammans, och troligen utbyter vi upplevelser från denna fullspäckade dag över middagsbordet.

 • Skellefteå – Stockholm

  Efter en stärkande frukost är det dags att stiga ombord på bussen för att påbörja resan söderöver. Vi kör över Skåmträsk och Burträsk och tar sikte på Höga Kusten där vi kommer äta vår avslutningslunch. Mätta och förhoppningsvis nöjda kör vi raka spåret söderut och anländer Cityterminalen tidig kväll.

Karta