Skip to main content

Höga kusten - och det röda Ådalen

Höga Kusten – Mannaminnne, Fraxinus och Ulvön

Höga Kusten är ett av Sveriges mest unika områden. Kombinationen av kustnära berg, djupa skogar och en aktiv skärgård är så speciell att UNESCO utnämnt Höga Kusten till ett Världsarv.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: Thailändska Paviljongen och Döda Fallet

  Avresa på morgonen och färd längs Norrlandskusten. Efter ett lunchstopp på vägen når vi Thailändska Paviljongen, som byggts i minne av att kungen av Siam, Chulalongkorn, besökte platsen i juli 1897 - på inrådan av sin värd Oscar II. Paviljongen är en smått otrolig syn, där den står - mitt i den norrländska naturen. Under eftermiddagen tittar vi närmare på det märkliga Döda Fallet, som skapades 1796. Sedan far vi vidare till vårt hotell på Hallstaberget i Sollefteå. Efter incheckning samlas vi för gemensam middag på hotellet. Ca 521 km.

 • DAG 2: Höga Kusten

  Färden går via Sandslån, en gång världens största sorteringsverk för timmer, ut mot Nordingrå där vi verkligen får uppleva det genuina Höga kusten. Här finns idylliska fiskelägen som Norrfällsviken, Bönhamn och Barsta. Vi äter gemensam lunch och åker vidare till museibyn Mannaminne i Häggvik, skapad av konstnären Anders Åberg. Där finns bl.a. en ungersk bondgård och en norsk stavkyrka. På kvällen gemensam middag. Ca 200 km.

 • DAG 3: Skärgård

  På denna utflykt upplever vi ett par verkliga måsten – den vackra Skärgården och Surströmming. I Docksta tar vi båten till Ulvöhamn och under den halvannan timme långa turen kan vi njuta av den vackra arkipelagen. På Ulvön vankas det en fin skärgårdslunch. Innan vi lämnar ön gör vi ett besök i Ulvö Gamla Kapell. Därefter tar vi båten tillbaka till Docksta, där bussen väntar för att ta oss tillbaka till hotellet. På kvällen gemensam middag. Ca 130 km.

 • DAG 4: Ett dopp i poolen och High Coast Whisky

  Idag får vi sovmorgon, eller för de som hellre önskar nyttja den fina Spa-anläggningen får tid till detta. Därefter beger vi oss till High Coast Whisky för visning och provning. Efter serveras vi lunch innan vi tar den vackra hälsinge-kusten söderut mot Stockholm igen, dit vi kommer under kvällen. Ca 516 km.

Karta

Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Frihamnsgatan 4
115 56 Stockholm