Skip to main content

Gnistrande Berlin

Gnistrande julresa till Berlin - julmarknader och operabesök

Fina vinterdagar i denna kulturellt pulserande stad med ståtliga Falstaff av G Verdi på Deutsche Oper, och julklappshandel i ett strålande upplyst Berlin. Stolt presenterar vi vår ciceron på denna resa, Johan Molander, operakunnig och tidigare mångårig medarbetare vid regi-avdelningen vid Kungliga Operan i Stockholm. 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: Söderut

  Vi tar vår fina buss och kör under dagen västerut mot Göteborg. Vi stannar för lunch på lämpligt ställe längs vägen. Den fina färjan avgår mot Kiel på kvällen och det blir gemensamt julbord ombord.

 • DAG 2: Mot Berlin!

  Efter en härlig frukost ombord rullar vi av båten och sätter full fart mot Berlin, dit vi kommer under eftermiddagen. Vi checkar in på vårt fyrstjärniga hotell, beläget nära Alexanderplatz och julmarkbaderna. Kvällen tillbringar ni på egen hand i storstaden Berlin. Eller varför inte ta en promenad med vår kunniga reseledare?

 • DAG 3: Julmarknad och Falstaff

  Med dagen fri besöker ni på egen någon av de härliga julmarknaderna, Gendarmenmarkt – på Berlins kanske allra vackraste torg i Mitte, och marknaden på stora tjusiga Alexanderplatz. Båda på bekvämt gångavstånd från hotellet. Det finns givetvis också möjlighet till museibesök för den som så önskar. På kvällen samlas vi för att gemensamt ta oss till Deutsche Oper och uppleva magnifika Falstaff av G Verdi - en unik upplevelse!

 • DAG 4: Farväl Berlin och en glimt av Kiel

  Efter lugn morgon och riklig frukost tar vi farväl av Berlin för den här gången och kör direkt upp till Kiel. Här ser vi till att det finns tid att inhandla flytande varor m.m. på CITTI-MARKET. Nöjda med dagens inköp rullar vi ombord på vår bekväma färja, där vi avnjuter fartygets trerätters-meny tillsammans.

 • DAG 5: Hemåt

  Väl på svensk mark kör vi genom vårt vackra land och på vägen tillbaka till vår huvudstad blir det trivsam lunch innan vi skiljs åt på Cityterminalen på sena eftermiddagen. Förhoppningsvis med det inre bagaget fyllt av Berlins vackra ljus i decembermörkret och skön musik klingande i bakgrunden.

Karta

Resekalender
5/5Smaka på Sörmlandfrån 1 480:-
6/5Visingsöfrån 1 480:-
10/5Det Nya Stockholm Västra delenfrån 490:-
11/5Hjälmare Kanalfrån 1 480:-
11/5Trästaden Norafrån 1 480:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Frihamnsgatan 4
115 56 Stockholm