Skip to main content

Dalhalla Mamma Mia

I sommar är det dags för den världsberömda musikalen Mamma Mia på Dalhalla! Välkommen att följa med oss till det magnifika kalkbrottet Dalhalla för att njuta av ABBAs tidlösa musik och den bedårande historian om mamman, dottern och hennes tre möjliga pappor som utspelar sig på en idyllisk grekisk ö. Vi bor i äkta dala-atmosfär i fagra Tällberg på hotell Gyllene Hornet, mitt i Siljansbygden. Dagen därpå njuter vi av god frukost och besöker sedan Hildasholm Axel Munthes villa i Leksand.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1: mot Dalarna

    Vi lämnar Cityterminalen på morgonen med vår bekväma buss. Under vår färd mot Dalarna stannar vi i närheten av Avesta och Karlfeldstgården, Erik Axel Karlfeldts uppväxtmiljö och museum. Här njuter vi av trädgården och kaffe med smörgås.
    Väl framme i charmiga Tällberg och Hotell Gyllene Hornet äter vi sen lunch tillsammans och checkar sedan in på våra rum. På eftermiddagen lämnar vi Tällberg och kör med bussen mot resans höjdpunkt. Musikalen Mamma Mia spelas på utomhusarenan Dalhalla som är ett nedlagt kalkbrott strax norr om Rättvik, med en unik akustik. Att få vara med om ett musikevenemang i denna speciella miljö är en upplevelse utöver det vanliga. Föreställningen startar 18.00. Konsertsalongen är brant och med många trappor
    Väl tillbaka på hotellet blir det vickning innan vi säger god natt efter en upplevelserik dag.

  • Dag 2: Hemåt

    Vi sover ut och njuter av en god frukost och sätter sedan kurs mot Hildasholm, Axel Munthes bröllopsgåva till sin fru Hildas Pennington Mellor. Axel Munthe var livmedikus till Drottning Victoria och författare till ”Boken om San Michele” hans villa på Capri. Vi besöker huset med intakt inredning från familjens tid i huset, och ser den vackra trädgården med sin skulpturutställning på egen hand. Färden fortsätter hemåt med stopp för gemensam sen lunch och vi beräknas anlända till Stockholm sen eftermiddag.

Karta

Resekalender
21/9Weekend i Malmö från 8 980:-
1/10Äppeltider från 8 890:-
6/10ABC Alsace, Bourgogne, Champagne & Chablisfrån 23 980:-
7/10Rättviks Marknad 1dagfrån 690:-
9/10Costa Brava med flygfrån 25 480:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm