Dagsprogram

 • DAG 1-2: Mot Beaune

  Tidig morgon reser vi från Stockholm, påstigning längs E4:an söderut. Vi kör raka vägen till Trelleborg. Kvällen spenderas med god mat och trevlig samvaro på den färja som tar oss över till Tyskland och Travemünde, där vi beräknar vara framme omkring midnatt. Mätta och nöjda sätter ni er tillrätta i bussen och sover skönt under tiden bussen rullar tryggt genom Tyskland natt mot lördagen. Nästa morgon kör vi så småningom över franska gränsen och tar sikte mot den charmiga staden Beaune.

 • DAG 3: Mot Lloret de Mar

  Efter en skön natts sömn lämnar vi Beaune och tar sikte på Lloret de Mar där vår lokala guide välkomnar oss. Därefter middag.

 • DAG 4-7: Marknad och Utflykter


  Veckan vi har framför oss har vi fyllt med intressanta och trevliga utflykter. Vi har bland annat ett besök vid Tossa del mar, en vacker gammal fiskeby vid havet. Vi går en rundvandring och njuter av den vackra gamla bebyggelsen “La Vila Vella”.

  Varje tisdag förmiddag hålls marknad i Lloret de Mar. För de som önskar kan man promenera dit och botanisera bland de lokala varorna och njuta av ett myllrande folkliv.

  En av dagarna gör vi en tur till Barcelona som har en över 2000 år lång och innehållsrik historia. Den helt fantastiska medeltida arkitekturen finns fortfarande bevarad i Ciutat Vella, den gamla staden. Vi tar oss till hamnen, Olympiabyn, och vidare till Barcelonas stora sevärdhet, basilikan La Sagrada Familia av den berömde katalanske arkitekten Antonio Gaudi, som vi ser från utsidan.


  Någon av dagarna besöker vi bodegan Mas Oller som drivs av Carles Esteva, en bodega med gamla anor. Bodegan är belägen mellan hav och berg, där nordanvinden och tre olika jordmåner skapar vin med säregen karaktär.
 • DAG 8-10: Hemåt


  Hemresa sker på fredagen efter en trevlig middag ihop. Vi reser genom Frankrike, Luxembourg under natten mot lördagen därefter genom Tyskland och upp till Travemünde där vi rullar ombord på färjan för mat, en trevlig kväll och sist men inte minst en god natts sömn på färden över till Sverige. Under söndagen fortsätter resan genom södra Sverige och upp mot Stockholm, där vi beräknar att parkera bussen på Cityterminalen framåt sen eftermiddag.