Skip to main content

Costa Brava med Direktbuss - Mat, vandring och kultur

Costa Brava - vandring, Barcelona och goda drycker

- Vandringsresa med Direktbuss


Åk klimatsmart med buss tillsammans med oss till Costa Brava. Programmet erbjuder ett urval av Kataloniens guldkorn; härliga vandringsturer med hänförande vyer och fina natur- och kulturupplevelser! Förutom södra Costa Bravas omgivningar med den fantastiska botaniska trädgården MariMurtra, blir det en djupdykning in i surrealisten Salvador Dalís fantastiska Teater Museum i Figueras. Vi besöker också Kataloniens svar på Venedig, Empuriabrava. Vi ser den fascinerande och vackra staden Barcelona, härlig stadsvandring för att uppleva ett urval av Barcelonas sevärdheter såsom Olympiahamnen och Gaudís arkitektur. Därefter väntar en härlig baskisk pintxos lunch tillsammans. Vi njuter av en av kustens vackraste vandringar fram till den pittoreska byn Calella de Palafrugell och turen avslutas med ett besök i den trivsamma medeltida byn Pals. Vi åker på härlig båttur längs med den vilda kusten till Tossa de Mar, romarnas Turissa. Besöker La Villa Vella , den gamla staden. Detta och mycket mer hinner vi med under våra tio dagar tillsammans. Utfärderna leds av Carmen Rios, vår svensktalande guide, sedan många år boende på Costa Brava.  

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1-2: Mot Spanien

  Tidig morgon reser vi från Stockholm, påstigning längs E4:an söderut. Vi tar oss över till Danmark med sikte på Rödby och färjan till Puttgarden i Tyskland. Nästa morgon har vi nått Frankrike och vi stannar för frukost (ingår ej). Så småningom når vi vår slutdestination i Spanien; vi beräknas komma fram till Lloret de Mar under sen eftermiddag.

 • DAG 3: Kustvandring

  Efter frukost bekantar vi oss alla med Lloret de Mar och dess fina sevärdheter, kyrkan San Röman och Rådhuset. Vi besöker den fina usiktsplatsen La Dona Marinera. Därefter väntar fin och kuperadvandring mot Costa Bravas portal, Blanes. Vi tar ett lunchstopp på en härlig strand och kanske blir det dopp i medelhavet för de modigaste. Vi avslutar med att besöka kustens vackraste botaniska trädgård, MariMurtra. Vi tar bussen tillbaka till Lloret de Mar.

 • DAG 4-5: Barcelona & Vandring

  Dag fyra väntar vackra och historierika Barcelona. Det blir härlig stadsvandring och bussrundtur för att uppleva ett urval av Barcelonas sevärdheter. Det blir härlig baskisk pintxos lunch. Vi kommer att fängslas av stadens kontraster och rika arkitektur arv.

  Dag 5 Vandring
  När vi ätit frukost tar bussen oss till La Fosca, Vi njuter av en av kustens vackraste
  kustvandringar fram till den pittoreska byn Calella de Palafrugell. Här kanske någon modig vill ta ett härligt uppfriskande dopp i havet. Det blir lokal mat till lunch innan vi besöker den trivsamma medeltida byn Pals.

 • DAG 6-7: Båttur & Dali

  Dag 6 väntar härlig båttur längs med den vilda kusten till Tossa de Mar, romarnas Turissa. Vi besöker La Villa Vella , den gamla staden. Därefter vandrar vi norrut. Det blir en härlig och kuperad vandring med flera fotostop. Vi stannar vi den vackra badviken Cala Pola där vi tar ett dopp i det smaragdgröna vattnet och njuter av en smakfull picknick på stranden. Det blir en tuff stigning på tillbakavägen, men vacker. Vid vår ankomst i Tossa hinner vi med en fika innan vi möts upp och tar bussen till den trivsamma bodegan el Paratge. Här får vi provsmaka lite lokala viner och likörer.

  Dag 7 Dali och båttur
  Efter frukost bär det iväg till Salvador Dali´s födelsestad Figueras och hans fantastiska museum. Det blir en djupdykning i Dali’s surrealistiska och bisarra värld, hans unika personlighet och stil präglar all konst samt hela byggnaden i sig. Därefter färdas vi sedan ut mot kusten till Kataloniens egna
  “ Venedig” kanalstaden Empuriabrava, en av Europas största Marina med över 23 km kanaler. Vi intar en god lunch här för att sedan njuta av en behaglig båtfärd i eldrivna och tystgående båtar.

 • DAG 8: LIoret de Mar

  Efter frukost gör vi en rundvandring i Lloret de Mars omgivningar. Lunch intas på egen hand och vi har eftermiddagen fri att disponera som vi själva önskar.

 • DAG 9-10: Hemåt

  Hemresa sker tidigt lördag morgon och vi reser genom Frankrike, Tyskland och Danmark. Beräknad hemkomst är söndag kväll.

Karta