Skip to main content

Brasilien

Härliga Brasilien – Säkra äventyr, São Paulo och Copacabanas stränder

Följ med på en upplevelseresa till det oupptäckta Brasilien! En fantastisk natur- och kulturfylld resa som kan bli ett minne för livet. Resan börjar med flyg via Portugal till Brasilien och vårt första stopp blir 21-miljonersstaden São Paulo. Vi får uppleva kusten och den charmiga hamnstaden Paraty, dit vi gör en spännande utflykt. Vi reser vidare till Minas Gerais, regionen där vi ska besöka världsarvsstaden Ouro Preto och mysiga Tiradentes, en av de bäst bevarade koloniala städerna i Brasilien. Därefter väntar kanske resans höjdpunkt - Rio De Janeiro med Copacabana och Corcovado statyn.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1-2: Mot Brasilien

  Dag 1-2 Mot Brasilien
  Vi börjar vår resa med kvällsflyg från Stockholm och Arlanda ner till Lissabon där vi mellanlandar och tar flyget över Atlanten till Brasilien och São Paulo.

  Tidig morgon landar vi i São Paulo. När vi hämtat ut vårt bagage väntar vår buss och chaufför för att ta oss in till staden. Här börjar vi med en stadsrundtur där vi får se São Paulo, denna megametropol med 21 miljoner invånare, som trots sin storlek är en förvånansvärt grön stad med bland annat världens största stadspark, Ibirapuera. På eftermiddagen checkar vi in på vårt centralt belägna hotell, nära Avenida Paulista, den mest kända gatan i São Paulo där vi också finner det kända konstmuseet MASP. På kvällen äter vi middag tillsammans. Ca 29 km

 • DAG 3: Paraty

  Efter frukost på hotellet väntar bussen på att ta oss vidare till Paraty. På vägen stannar vi för lunch någonstans längs den vackra kusten, och under eftermiddagen kommer vi till den härliga staden Paraty. Staden ligger vid kusten mellan São Paulo och Rio de Janeiro och har en spännande historia med stark anknytning till den portugisiska kolonialiseringen av Brasilien. Härifrån skeppades guldet som utvanns i inlandet (Minas Gerais regionen) till Portugal. De stora kullerstenarna i Paraty tjänstgjorde som ballast på skeppen som seglade till Brasilien för att sedan återvända till Europa fullastade med guld. De slavar som arbetade med att lasta skeppen fick ofta betalt i sockerrörsbrännvin och därför sägs det att landets bästa sockerrörsbrännvin finns i Paraty.
  Paraty har ingen strand men väl en skärgård med tropiska öar som bäst besöks båtledes.
  Här tar vår lokalguide oss med på en sightseeing till fots så vi kan lokalisera oss. På kvällen väntar gemensam middag på noga utvald restaurang. Ca 278 km

 • DAG 4-5: Skärgård och Jeeptur

  Vi äter frukost på hotellet och därefter väntar en heldagsutflykt med båt. Från vårt segelfartyg får vi uppleva den tropiska skärgården med sin grönskande natur och det kristallklara vattnet – allt i en avkopplande atmosfär. Under dagen serveras lunch. Efter denna heldagstur med intryck och upplevelser intas middagen på egen hand. Vår färdledare hjälper Er gärna med tips på restauranger i omgivningen.

  Ännu en utflyktsdag väntar och efter frukost beger vi oss in i djungeln för att med jeep bege oss ut på ett äventyr och se Brasiliens vackra och spännande natur. Vi färdas genom tropisk grönska, beskådar vattenfall, flora och fauna. Under dagen gör vi också ett besök på ett brännvinsbryggeri där vi provsmakar ”cachaça”, det lokala brännvinet. Under dagen serveras det en lokal gastronomisk lunch på Restaurant Villa Verde. Senare återvänder vi till hotellet. Middag på egen hand.

 • DAG 6: Ouro Preto

  Efter tidig frukost går dagens resa mot den charmiga staden Ouro Preto i Minas Gerais.
  Vi färdas längs den traditionella guldrutten mellan inlandet och kusten, upprättad av den portugisiska kungliga familjen för att föra guldet till hamnstaden Paraty, som vi nyligen lämnat.
  Längs vägen stannar vi till vid Ponte Altas kaffefarm för lunch. Här odlades kaffe med hjälp av slavars arbetskraft fram till år 1888 då slaveriet avskaffades. Kaffeplantagerna flyttade då längre söderut där klimatet var mer lämpat för odling och arbetskraften billigare. Idag tar kaffefarmen emot besökare från hela världen, de har bevarat den historiska platsen och dess atmosfär. Efter lunch fortsätter färden längs guldrutten och efter en lång dagsetapp når vi den charmiga och backiga staden Ouro Preto. Här checkar vi in på vårt hotell och på kvällen blir det gemensam middag på hotellet. Ca 552 km

 • DAG 7-8: Tiradentes med Maria Fumaça-tåget

  På morgonen efter frukost checkar vi ut ifrån våra rum och därefter blir det stadsvandring i Ouro Preto som blev Brasiliens första världsarv år 1980. Ouro Preto betyder svart guld och staden ligger mitt i det forna guld-distriket då det begav sig, på 1700-talet. Många av de förmögna handelsmännen bodde i Ouro Preto och byggde vackra hus och kyrkor. Barockstilen är utmärkande i regionen och guld användes rikligt i dekorationer. Barockskulptören Aleijadinhos arbeten gör Ouro Preto till ett populärt turistmål för exempelvis konstintresserade. Här äter vi gemensam lunch och därefter åker vi söderöver mot Tiradentes genom Minas Gerais böljande landskap. Under eftermiddagen ankommer vi till Tiradentes och vårt hotell. På kvällen avnjuter vi en trevlig middag tillsammans. Ca 164 km

  Dag åtta äter vi frukost och under förmiddagen gör vi en kort sightseeing till fots i charmiga Tiradentes, en av de bäst bevarade koloniala städerna i Minas Gerais. Sedan är det dags att färdas med ett traditionellt ånglok, Maria Fumaça, som numera drivs med diesel och som invigdes år 1881 av Kung Pedro II. Vi stiger av tåget framme i Sao del Rey där det serveras lunch och sedan blir det återfärd med buss till Tiradentes. Vi får eftermiddagen fri att på egen hand utforska staden eller ta det lugnt på hotellet. Middag intas på egen hand. Ca 32 km

 • DAG 9: Rio De Janeiro

  Efter frukost och utcheckning är det dags att med bussen åka vidare till den fantastiska staden Rio De Janeiro.
  Längs vägen stannar vi för lunch i Petrópolis där presidenten hade sitt sommarresidens i slutet av 1800-talet. Efter fortsatt färd och ankomst till Rio De Janeiro avslutar vi dagen med ett besök på den välkända Sockertoppen. Sedan kör vi vidare till hotellet på Copacabanastranden för incheckning. Rio de Janeiro som är en av de vackraste städerna på jorden måste helt enkelt upplevas! Staden har 6 miljoner invånare som också kallas Cariocas, precis som ordet för dans. Under tre dagar upplever vi Rio De Janeiro och dess sevärdheter.
  Ca 330 km

 • DAG 10: Corcovado och Kristusstatyn

  På morgonen äter vi frukost på hotellet och därefter väntar en förmiddagsutflykt till Corcovadoberget med sin världsberömda staty. Corcovado är ett 710 meter högt berg och på toppen av detta berg står den berömda Kristusstatyn Cristo Redentor. Med bergbana klättrar vi upp till 710 meter över havet för att besöka denna plats. Här får vi en fantastiskt mäktig utsikt över Rio. Lunch ingår under dagen. Middag på egen hand. Ca 26 km

 • DAG 11: Favela

  Vi äter frukost tillsammans och ska sedan under förmiddagen besöka en av Rios ”favelas” eller kåkstäder.
  Här får vi en inblick i hur vardagen och livet ter sig för invånarna som lever här. Under eftermiddagen är vi åter vid hotellet och vi får sedan egen tid att upptäcka Rio. Lunch och middag intas på egen hand.
  Ca 9 km

 • DAG 12-13: Hemåt

  Vi äter frukost på hotellet och under förmiddagen checkar vi ut från våra rum. Därefter tar bussen oss till en plats för att gemensamt äta en avskedslunch innan vi åker ut till flygplatsen och påbörjar vår resa hemåt igen.
  Vi landar i Stockholm igen dag 13.

Karta