Skip to main content

Smaka på Bergslagen

Smaka på Bergslagen

Följ med oss till smakfulla Bergslagen. Tidig morgon åker vi mot härliga Bergslagen där vi börjar med ett besök hos Grythytte Qwarn som har förvandlats från kvarnen som malde mjöl åt alla i trakten till gårdsbutik, galleri och café. Här får vi en delikatessprovning på lokala råvaror. Här finns också en hel del att handla med sig hem. Tex stenmalt ekologiskt mjöl, Grythytte Qwarns Knäckebröd eller någon annan delikatess från trakten.

Därefter tar vi oss till Måltidens Hus i Norden som idag är ett centrum för måltidskunskap och värdskap. Måltidens Hus inrymmer, Gastronomiska teatern, Kokboksmuseet, en butik samt en restaurang. Här får vi en guidad rundtur och äter därefter gemensam lunch i restaurangen.

På eftermiddagen beger vi oss mot familjeföretaget Grythyttan vin, som tillverkar vin och glögg av vilda bär och frukter från Bergslagen och fjällen. I sortimentet finns till exempel hjortronvin, björkvin och skogsglögg. Här får vi ta del av tillverkningens olika faser under en guidad tur som avslutas med vinprovning.

Sedan beger vi oss mot Bredsjö, här tillverkas den välkända osten Bredsjö Blå. Vi går en guidad rundtur på gården och lyssnar till berättelsen om hur de tillverkar högklassig ost av fårmjölk. Naturligtvis smakar vi på deras goda ost i det egna ostcaféet. Osten finns också att köpa med sig hem för den som önskar. Därefter påbörjar vi vår hemfärd mot Stockholm och beräknar ankomma under kvällen igen.   

Fritextsökning

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2021-08-28Stockholm Cityterminalen Mer än 81 480:-Boka
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Frihamnsgatan 4
115 56 Stockholm