Världsarvet Höga Kusten – och det röda Ådalen

Bokningskod: HÖGAQ

Höga Kusten – Mannaminnne, Fraxinus och Ulvön
Höga Kusten är ett av Sveriges mest unika områden. Kombinationen av kustnära berg, djupa skogar och en aktiv skärgård är så speciell att UNESCO utnämnt Höga Kusten till ett Världsarv.

DAG 1. Thailändska Paviljongen och Döda Fallet
Avresa på morgonen och färd längs Norrlandskusten, vid lunchtid når vi Thailändska Paviljongen, som byggts i minne av att kungen av Siam, Chulalongkorn, besökte platsen i juli 1897 - på inrådan av sin värd Oscar II. Paviljongen är en smått otrolig syn, där den står - mitt i den norrländska naturen. Här väntar lunch innan vi får en visning av paviljongen. Under eftermiddagen tittar vi närmare på det märkliga Döda Fallet, som skapades 1796. Sedan far vi vidare till vårt hotell på Hallstaberget i Sollefteå. Efter incheckning samlas vi för gemensam middag på hotellet. Ca 521 km.

DAG 2. Höga Kusten
Färden går via Sandslån, en gång världens största sorteringsverk för timmer, ut mot Nordingrå där vi verkligen får uppleva det genuina Höga kusten. Här finns idylliska fiskelägen som Norrfällsviken, Bönhamn och Barsta. Vi besöker också Villa Fraxinus, här är allt i harmoni; trädgårdens planteringar, byggnaden – ja, allt. Vi äter gemensam lunch och åker vidare till museibyn Mannaminne i Häggvik, skapad av konstnären Anders Åberg. Där finns bl.a. en ungersk bondgård och en norsk stavkyrka. På kvällen gemensam middag. Ca 150 km.

DAG 3. Skärgård
På denna utflykt upplever vi ett par verkliga måsten – den vackra Skärgården och Surströmming. I Docksta tar vi båten till Ulvöhamn och under den halvannan timme långa turen kan vi njuta av den vackra arkipelagen. På Ulvön vankas det en fin skärgårdsbuffé med diverse sill-, strömmings och laxrätter. Innan vi lämnar ön gör vi ett besök i Ulvö Gamla Kapell. Därefter tar vi båten tillbaka till Docksta, där bussen väntar för att ta oss tillbaka till hotellet. På kvällen gemensam middag. Ca 130 km.

DAG 4. Ett dopp i poolen och hemåt
Idag får vi sovmorgon, eller för de som hellre önskar nyttja den fina Spa-anläggningen får tid till detta. Därefter påbörjar vi vår hemfärd, och längs vägen äter vi lunch tillsammans vid den vackra hälsinge-kusten innan vi når Stockholm igen under kvällen.  Ca 516 km.

I resan ingår
Del i dubbelrum med garanterad utsikt,
3 Frukost, 7 Måltider, Entré till SPA-avdelningen, Färja till och från Ulvön, Besök och Entré till Mannaminne, Villa Fraxinus samt Thailändska Paviljongen, Bussresa
Avgångar
13 jun 2019 (torsdag)

Platser finns
8280 SEK
Hotellinfo
Hotell Hallstaberget
Avgångsplats
Cityterminalen, Stockholm, kl. 07.00
Uppsala, Circle K E4:an Norra kl. 07.55
Gävle Bro, E4:an Norra, kl. 08.55
extra
Enkelrumstillägg 990:-