Champagneresa med Fredrik Schelin och EkmanResor

Bokningskod: CHAMP

Champagneresa med Fredrik Schelin och EkmanResor

I samarbete med Fredrik Schelin, en av våra främsta champagnekännare, tar vi oss med buss ner till distriktet Champagne i Frankrike. På resan följer Fredrik med oss som ciceron där han delar med sig av sitt stora kunnande inom Champagne och bubblor. Vad är det som gör champagne så speciellt? Och hur ska du välja bland allt som finns? Följ med oss och få reda på detta!

Om Fredrik: Med smittande passion o fascinerande kunskaper bjuder Fredrik Schelin på hänförande upplevelser för alla sinnen om livets goda: mat & dryck! Novisa välkomnas in i en magisk värld och sakkunniga når oanade höjder av nya uttryck. Fredrik Schelin är vinskribent och har nyligen släppt sin första bok ”CHAMPAGNE 49 miljoner bubblor i en flaska”


Två avgångar: Fredag 28 juni & Lördag 9 november.
Observera att programmet och vinhusen kan komma att ändras på respektive avgång.

 

DAG 1. Mot Hamburg
Vi startar vår resa tidig morgon med buss från Stockholm där vi möts av att Fredriks bok Champagne 49 miljoner bubblor liggandes på sätet. Under resans gång lär vi känna varandra och Fredrik går igenom resans besök så vi vet vad vi har att förvänta oss. Vi tar oss ner genom Sverige med några uppsamlingsstopp längs vägen för att med färja via Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden ta oss ända ner till Hamburg och vårt centrala hotell dit vi anländer sen eftermiddag. Längs vägen stannar och dukar vi upp till gemensam picknicklunch och champagneprovning. Vi intar en gemensam middag på hotellet. 

DAG 2. På tyska vägar till Karlsruhe
När vi ätit frukost fortsätter resan genom Tyskland och så småningom anländer vi till vårt övernattningshotell i centrala Karlsruhe som väntar med gemensam middag. Under resan håller Fredrik i en grundprovning av champagne. Vi reder ut begreppen kring den ädla drycken som av många anses vara det godaste man kan dricka. Vi lär oss skillnaden mellan Cuvée, Blanc de Blancs och Blanc de Noirs vilka druvor ingår och hur de påverkar dess smak och doft.Vi provar och bedömer olika stilar och druvor och ser till skillnader och likheter. Dessutom testar vi mousserade vin och jämför med den äkta varan. Vad är egentligen skillnaden? Är det alltid godare med champagne?

DAG 3. Reims
Efter frukost rullar bussen vidare mot Frankrike. I den lilla byn Cuis cirka 5 km utan för Epernay äter vi lunch hos Didier Michel som har sin hemvist i mitt i Côte des Blancs. Här får vi också en provning med Didier och provar av husets viner, sedan väntar en sabreringskurs på terrassen där alla som önskar får prova på att sabrera. Vi avslutar och checkar in på vårt hotell i Reims. Kvällen är sedan fri och middag intas på egen hand. Fredrik kommer att finnas på en "uppsamlingsbar" för den som önskar ansluta.

Dag 4. Reims
Efter frukost blir det en halvtimmes promenad genom vackra Reims och därefter väntar besök på två champagnehus varav minst ett som har de kända källarna sk Crayere. Under dagen äter vi gemensam lunch. Kvällen är fri och middag intas på egen hand. Fredrik kommer finnas på en uppsamlingsbar för de som önskar ansluta.

Dag 5. Reims
När vi ätit frukost väntar ännu mer upplevelser. Vi gör flera stopp och besök bland annat i grand cru byn Cramant, under dan intar vi en enklare lunch. Kvällen är fri och middag intas på egen hand. Fredrik kommer finnas på en uppsamlingsbar för de som önskar ansluta.

Dag 6. Reims
Efter frukost ska vi besöka ett champagnehus som är ett så kallat cooperative, nämligen huset Nicolas Feuillatte. Vi bjuds på ett besök genom huset som avslutas med en provning av deras champagner och en lunch. Sedan väntar avresa norrut igen mot vårt mysiga övernattningshotell i Bramsche. Längs vägen håller Fredrik i en masterclass i roséchampagne. På kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet.

Dag 7. Mot Travemünde
När vi ätit frukost på hotellet är det dags att bege sig ända upp till Travemünde och TT-Lines färja som under natten tar oss över till Sverige och Trelleborg. Ombord på färjan äter vi middag tillsammans. På bussresan fortsätter Fredrik med sin masterclass.

Dag 8. Hemåt
Efter frukost ombord tar vi oss den sista biten genom Sverige för att under eftermiddagen nå Stockholm och Cityterminalen igen.

I resan ingår
Båtresor,
Del i tvåbäddsrum/hytt,
7 Frukost,
9 Måltider,
Vinprovningar och besök enligt program,
Reseledare och Bussresa
(med reservation för ändringar på vingårdar)
Avgångar
09 nov 2019 (lördag)

Platser finns
17980 SEK
Hotellinfo
Archotel Rubin Hambrug
ACHAT Plaza Karlsruhe
Mercure Reims Centre Cahedrale
Hotel Idingshof Bramsche
TT-Line
Avgångsplats
Stockholm, Cityterminalen kl. 05.45
Södertälje, Syd kl. 06.15
Orter längs E4:an/Väg 40
extra
Enkelrum/Enkelhytt 3.800 :-