Krakow & Warszawa

Bokningskod: krawar

Denna resa är märkt med Hälsingebocken! Det innebär att vi erbjuder Gratis anslutning från Hälsingland - från t.ex. Hudiksvall och många fler orter längs vägen till Stockholm! Ring oss för mer information. 

 

Följ med oss till Polen, landet med en lång historia och vackra byggnader! Under fyra upplevelserika dagar kommer vi att besöka huvudstaden Warszawa, uppleva Krakows pärlor och få en personlig guidning i de judiska kvarteren. Vi kommer också att besöka koncentrationslägren Auschwitz och Birkenau och få en inblick i vad som aldrig får glömmas. Polen har upplevt både stormaktstid och krigets mörker och idag har landet mycket att erbjuda såsom bra shopping, god mat och magnifika byggnader.

Dag 1. Söderut

Vi åker från Stockholm vid lunchtid och ankommer Karlskrona under sen eftermiddag. Vi stannar för eftermiddagskaffe på något trevligt ställe längs vägen och fortsätter sedan färden ner mot Karlskrona där fartyget väntar som ska ta oss till Polen och Gdynia. När vi kommit ombord checkar vi in och får våra fina utsideshytter och därefter blir det en gemensam middag innan vi kan vila ut och förbereda oss för morgondagens äventyr. Ca 500 km.

 

Dag 2. Mot Polen

Efter en frukostbuffé på båten sätter vi oss i bussen och rullar in i Polen och staden Gdynia, redan här kan vi känna historiens vingslag. Under bussresan kommer vi att visa filmen "Schindlers List" som handlar om Oscar Schindler och hans livsgärning under andra världskriget. Detta för att förbereda oss för några av de besök vi kommer att göra under resan. På vägen ner stannar vi för lunch och fortsätter sedan mot staden Czestochowa som räknas som Polens religiösa huvudstad och här kommer vi att besöka klostret ”Jasna Gora” där Polens skyddshelgon Den Svarta Madonnan finns. Det sägs att klostret stod emot krig och kapningar genom madonnans kraft. Hon är ett populärt turistmål och många vallfärdar hit för att tillbe henne.
Vi lämnar Svarta Madonnan och rullar vidare mot Krakow. Senare checkar vi in på hotellet och äter en gemensam middag. Efteråt finns möjlighet att ta en kvällspromenad i staden för den som vill. Ca 636 km.

 

Dag 3. I Krakow, Auschwitz & Birkenau

Efter hotellfrukosten går vi på rundtur i Krakow med lokalguide och får bekanta oss med de judiska kvarteren. Vi passerar Schindlers fabrik där han hjälpte judarna att undgå koncentrationslägren. När det sedan blir dags för lunch äter vi på en lokal restaurang i de judiska kvarteren. Efter lunch åker vi tillsammans till koncentrationslägren Auschwitz och Birkenau, dessa var de största av Nazitysklands koncentrations- och förintelseläger. Lägren var verksamma från 1940 till januari 1945 och över 1 miljon människor beräknas ha mist sina liv där under den tiden. Här kommer vi att ha en egen guide som visar oss runt på området. Senare intas på egen hand i Krakow. Ca 130 km.

 

Dag 4.  Krakows pärlor

Efter frukosten får vi en hel dag att på egen hand upptäcka Krakow och dess pärlor. Varför inte passa på att besöka saltgruvorna, de välkända kyrkorna eller det berömda slottet Wavel?
Lunch och middag intas på egen hand.

 

Dag 5. Warszawa

Efter frukost fortsätter resan mot Polens vackra huvudstad Warszawa. Staden är den största i landet med 1,7 miljoner invånare. Vi ankommer på eftermiddagen och börjar med en stadsrundtur. På grund av sitt utsatta läge mellan stormakter har staden drabbats hårt av krigen, framförallt under andra världskriget då Warszawa i stort sett totalförstördes. Idag är staden uppbyggd igen och är en av Europas vackraste städer. Under kvällen kan var och en upptäcka staden vidare som man önskar. Ca 386 km.

 

 

Dag 6 Mot Gdynia

Vi får förmiddagen fri att spendera några timmar i Warszawa innan vi påbörjar vår färd hemåt igen. Vi åker upp mot Gdynia där vi kör ombord på färjan som ska ta oss tillbaka till Sverige. Efter incheckning i hytterna (utsideshytter) äter vi en gemensam middag på båten. Ca 380 km.

 

Dag 7. Hemåt

Efter den stadiga frukostbuffén på båten rullar vi vidare mot Stockholm igen. Vi kommer att stanna i Tindered för en avslutningslunch där vi kan summera det vi upplevt under resan. På eftermiddagen ankommer vi Stockholm. Ca 500 km.

I resan ingår
Färja Karlskrona-Gdynia t/r,
Del i tvåbäddshytt/rum (utsideshytter),
6 Frukost,
6 Måltider varav en busslunch,
Inträde till Auschwitz,
Birkenau,
Guidning i Krakow & Warszawa,
Bussresa.
Avgångar
08 apr 2018 (söndag)

Platser finns
8950 SEK
Avgångsplats
Stockholm, Cityterminalen kl 10.30
Södertälje Syd kl 11.00
Kalmar ca kl 16.00
extra
Enkelrum/hytt 1 400:-