Det bästa av Värmland

Bokningskod: VÄRMLAND

 

 

 

Det bästa av Värmland
- Lars Lerin, Rottneros och Mårbacka                                                                      

Välkommen att följa med oss på en fullspäckad resa till det fagra Värmland! Under resan besöker vi Mårbacka där vi får en gestaltad visning i Selma Lagerlöfs Minnesgård. Där får vi också smaka på Mårbacka-kaka med lingonsylt och grädde innan vi kör vidare. I Rottneros Park blir det en visning av de vackra trädgårdarna med sina skulpturer. Många av våra kända konstnärer och författare kommer just från Värmland och under denna resa gör vi också ett besök på konstnären Lars Lerins permanenta konsthall Sandgrund.

 

Dag 1. Kultur, äventyr och utmaningar

Från Stockholm åker vi tidig morgon. Genom djupa skogar och vidsträckta landskap tar vi oss med bussen till Värmland. Vi stannar för lunch i trakterna kring Karlstad. Vi kör sedan vidare till Selma Lagerlöfs Minnesgård Mårbacka. Här får vi ta del av en gestaltad visning av systern Gerda eller kanske livskamraten Valborg Olander. Efter en härlig dag checkar vi in på vårt fina hotell Selma Spa i Sunne där vi sedan äter en trerättersmiddag tillsammans. Ca 400 km.

 

Dag 2. Rottneros och Lars Lerin
På morgonen står hotellets frukostbuffé uppdukad och det finns tid för bad, bastu m.m. Sedan beger vi oss strax söder om Sunne till Rottneros Herrgård - Ekeby i Gösta Berlings saga – med en unik skulpturpark. Här blandas spännande trädgårdsformgivning med nyskapande skulptur som inslag i den historiska miljön. Det är en plats full av skrönor och historier som längtar efter att berättas. Vi äter lunch tillsammans innan vi i Karlstad får ta del av Lars Lerins konst på Sandgrund. Lerin räknas som en av Nordens främsta akvarellister och har ställt ut över hela världen. Efter visningen vänder vi åter mot huvudstaden där vi beräknar vara framåt kvällskvisten. Ca 370 km.

 

 

2 dagar

 

I resan ingår
Del i dubbelrum, Fri tillgång till SPA-avdelningen med pooler, bastu m.m.,
1 Frukost,
1 Lunch,
1 Eftermiddagsfika,
1 Trerättersmiddag,
entréer och visningar,
Färdledare,
Bussresa
Avgångar
21 aug 2017 (måndag)

Platser finns
3680 SEK
04 sep 2017 (måndag)

Platser finns
3680 SEK
Hotellinfo
Selma Spa i Sunne.
www.selmaspa.se
Avgångsplats
Stockholm, Cityterminalen kl.07.30
Södertälje Syd, kl.08.00
extra
Enkelrumstillägg per person 400: -