Värmland - Lars Lerin, Mårbacka och Läderlappen

Bokningskod: LADER

 

Det bästa av Värmland
- Lars Lerin, Mårbacka och Läderlappen

 

Följ med oss på en fullspäckad resa till det vackra Värmland! Flera av våra folkkära författare och konstnärer kommer från Värmland och under denna resa besöker vi konstnären Lars Lerins permanenta konsthall Sandgrund i soliga Karlstad, där vi också ser den evigt uppskattade och härliga operetten ”Läderlappen” av Johann Strauss d.y. på ståtliga Wermland Opera. Vi besöker även Selma Lagerlöfs Mårbacka där vi får en spännande visning av Minnesgården.

Dag 1. Lars Lerin och Läderlappen
Från Stockholm åker vi tidig morgon. Genom djupa skogar och vidsträckta landskap tar vi oss med buss till Värmland. Vi ankommer under förmiddagen till Lars Lerins Sandgrund där vi får ta del av hans permanenta konstutställning. Lerin, en av Nordens absolut främsta akvarellister har ställt ut över hela världen. Efter visningen åker vi den korta biten till operan där det bjuds på lunchtallrik innan det är dags att inta våra platser i den vackra salongen. När Fladdermusen ska hämnas blir det en festlig, smått förvirrad och galen förväxlingskomedi som bjuder på många skratt. Till Johann Strauss välklingande och välkända musik får vi se sångfågeln Alfred som amerikansk ockupationssoldat, festfixaren Orlovsky som sovjetisk officer och mycket mer. Efteråt far vi till tjusiga Hotell Selma Spa i Sunne och där väntar gemensam middag. Ca 400 km.

Dag 2. Selma Spa och Mårbacka
Frukostbuffén står uppdukad och sedan är förmiddagen fri att spendera på SPA-avdelningen eller i de sköna omgivningarna. Vi lämnar hotellet och beger oss till Selma Lagerlöfs Minnesgård i Mårbacka. Här ges en spännande specialvisning – kanske möter vi systern Gerda eller livskamraten Valborg Olander. Det bjuds lunch och kaffe med bakverk innan vi påbörjar vår resa hemåt mot Stockholm.
Ca 370 km.

 

 

I resan ingår
Del i dubbelrum alt. bokat boende med fri tillgång till SPA-avdelningen med olika pooler, bastu m.m.,
1 Frukost,
2 Lunch,
1 Eftermiddagskaffe,
1 Trerätters middag,
Entréer och visningar,
Operettbiljett,
Bussresa
Avgångar
29 apr 2018 (söndag)

Fullbokat
3980 SEK
Hotellinfo
Avgångsplats
Stockholm, Cityterminalen kl.07.00
Södertälje Syd, kl. 07.30
extra
Enkelrumstillägg per person 400: -