Atlanterhavsveien

Bokningskod: ATLANT

Denna resa är märkt med Hälsingebocken! Det innebär att vi erbjuder Gratis anslutning från Hälsingland - från t.ex. Hudiksvall och många fler orter längs vägen till Stockholm! Ring oss för mer information. 

 

Denna resa tar oss till den imponerande Atlanterhavsveien i det yttersta havsbandet och en dagsresa på Hurtigruten genom den troligtvis vackraste delen – Geirangerfjorden, där vi bland annat ser vattenfallen Friaren och De Sju Systrarna. En färd efter Norges pulsåder blir ett minne för livet.

Dag 1 Västerut.

Tidig avresa mot Norge. Vi färdas västerut och gör stopp för kaffe och lunch. Via Arvika når vi den norska gränsen och så småningom Lillehammer, staden som stod värd för vinter OS 1994. Här har vi vårt hotell för natten. Gemensam middag. Ca 610 km från Stockholm.

Dag 2 Med Hurtigruten genom Geirangerfjorden.

Efter en tidig frukost fortsätter vår resa. Mellan de höga bergstopparna färdas vi i dalgången Gudbrandsdalen. Vi svänger av mot väster. Orter som Lom och Grotli passeras och vid Dalsnibba börjar färden ned mot fjorden. Snart är vi i Geiranger, en av Norges vackraste och mest fotograferade platser och här går vi ombord på Hurtigruten, en av resans två höjdpunkter. Efter en naturskön dag på båten äter vi en gemensam middag ombord innan vi anländer till Molde omkring klockan 22.00. Här kliver vi iland och promenerar till hotellet. Vi får våra rum och sover gott efter en innehållsrik och givande dag. Ca 370 km.

Dag 3 Atlanterhavsveien.

Dagen bjuder på upplevelser både för magen och för ögat. I den lilla fiskebyn Bud gör vi lunchuppehåll och lockas av fiskrestaurangens berömda soppa! Sedan är det dags för höjdpunkt nummer två – Atlanterhavsveien, i det yttersta kustbandet. Den är över åtta kilometer lång och sträcker sig över ett antal öar och broar. Här ute i kustbandet fascineras man av naturens storslagenhet och fägring. Vi fortsätter via Kristiansund till den tusenåriga staden Trondheim där vi tar in på kvällens toppmoderna hotell som bjuder på en fantastiskt vacker utsikt från takterrassen. Här äter vi kvällens middag. Ca 220 km.

Dag 4 Mot Sverige.

Innan vi återvänder till Sverige upptäcker vi en bit av denna Norges näst äldsta stad.
I trakterna kring Åre stannar vi för gemensam lunch i den vackra fjällvärlden innan vi slutligen når Sundsvall som blir slutmålet för dagen, middag äter vi tillsammans på hotellet. Ca 450 km.

Dag 5 Hemåt.

Efter att ha fått lite sovmorgon kör vi söderut och svänger av för att äta lunch på något trevligt ställe utefter den vackra Hälsingekusten. Med härliga upplevelser i bagaget når vi våra hemorter under eftermiddagen. Ca 400 km.

I resan ingår
Del i tvåbäddsrum på väl utvalda hotell,
4 Frukost,
7 Måltider,
Dagstur med Hurtigruten,
sträckan Geiranger–
Molde,
Utflykter och entréer enligt program,
Bussresa.
Avgångar
02 jul 2018 (måndag)

Fullbokat
10480 SEK
Avgångsplats
Påstigning:
Stockholm, Cityterminalen kl.07.00
Västerås kl.08.15

Avstigning:
Orter längs E4:an söderut från Sundsvall
extra
Enkelrum 1 900:-