Mårten Gås

Bokningskod: Mårt

Denna resa är märkt med Hälsingebocken! Det innebär att vi erbjuder Gratis anslutning från Hälsingland - från t.ex. Hudiksvall och många fler orter längs vägen till Stockholm! Ring oss för mer information. 

 

Välkommen att ta del av den festliga högtiden Gåsagille eller Mårtensfest, som den också kallas, på plats i Skåne enligt tradition. Gåsagille är ursprungligen en höstfest till firande av slakten och en markering av vinterhalvårets början. Vi bor på gemytliga Röstånga Gästgivaregård vid foten av Söderåsen, i omedelbar närhet till vacker natur som exempelvis Nackarpsdalens bokskog.

 

Dag 1. Mot Skåne

På morgonen reser vi söderut. Färden går till trakterna kring Gränna, där möjlighet till lunch ges. Här får vi också se hur det går till när en äkta randig polkagris tillverkas. Vi åker vidare till Röstånga Gästgivaregård som blir vårt hem under två nätter. Vi bjuds på en välkomstdrink och därefter väntar en välsmakande middag. Ca 540 km.

 

Dag 2. Utflykt Köpenhamn

Efter frukost kör vi till Helsingborg där vi tar färjan över sundet till Helsingör. Via den vackra Strandveien tar vi oss till Köpenhamn där vi får tid att njuta och strosa runt på egen hand. På återfärden stannar vi till för att inhandla diverse drycker till förmånliga priser, innan vi via Öresundsbron når Sverige igen. På kvällen är det så dags för resans höjdpunkt - vi firar Mårten Gås enligt traditionens alla regler. Det serveras svartsoppa, knaperstekt gås och äppelkaka med vaniljsås. Dans och levande musik förgyller stämningen. Det blir en kväll du sent ska glömma! Ca 194 km.

 

Dag 3. Hemåt via Öland

Efter frukost lämnar vi Röstånga. Vi reser mot Kristianstad och sedan vidare norrut via E22:an längs kusten. Vi gör en extratur till Öland där det säkert ska smaka bra med lunch. Kanhända finner vi också öländska kroppkakor på menyn. Efter denna avstickare fortsätter vi längs ostkusten tillbaka till Stockholm, där vi är framme på kvällen. Ca 694 km.

 

I resan ingår
Del i tvåbäddsrum,
2 Frukost,
1 Lunch,
2 Middagar varav 1 Gåsamiddag,
Färja Helsingborg–Helsingör,
Öresundsbron,
Besök i Köpenhamn,
Reseledare,
Bussresa.
Avgångar
08 nov 2018 (torsdag)

Platser finns
5480 SEK
Avgångsplats
Stockholm, Cityterminalen kl. 08.00
Södertälje Syd kl. 08.30
E4:an söderut
extra
Enkelrum 600 kr