Artipelag - Konsthallen i skärgården

Bokningskod: art1

 

Artipelag – konsthallen i skärgården

 

 

På denna resa får vi höra allt om hur entreprenören Björn Jakobsson och framlidne arkitekten Johan Nyrén arbetade med att förverkliga Artipelag, en av Sveriges största och mest speciella konsthallar.

 

Sommaren 2018 visas för första gången i Sverige en utställning om den radikala och gränsöverskridande Bloomsburygruppen som verkade i Storbritannien i början av 1900-talet. Till gruppens kärntrupp hörde författarna Virginia Woolf, Leonard Woolf, EM Forster och Lytton Strachey, ekonomen John Maynard Keynes, konstnärerna Duncan Grant, Clive Bell och Vanessa Bell samt konstpedagogen Roger Fry. På Artipelag visas en stor presentation av deras visioner via textil, inredning, porträttkonst, stilleben, foto, interiörer, mode, litteratur, historia, filosofi, ekonomi och trädgårdskonst.

 

Efter rundvandring på Konsthallen och en konstvisning serveras lunch på restaurangen i Artipelag – som även erbjuder en uteservering med storslagen sjöutsikt! Missa inte att sedan ta en promenad längs den 800 meter långa, i trä byggda, promenadvägen ner till vattnet. (Handikappanpassad). På vår väg tillbaka stannar vi till för eftermiddagskaffe på mysigt ställe. Bussen tar oss via sköna Värmdölandet och sedan på Rindöfärjan och via Vaxholm mot city igen.  

 

 

 

 

I resan ingår
Exklusiv visning av Artipelag inkl. konstvisning,
Lunch på restaurang Artipelag,
Eftermiddagskaffe,
Bussresa
Avgångar
18 sep 2018 (tisdag)

Platser finns
890 SEK
Avgångsplats
Stockholm, Cityterminalen, kl. 09.15.
Åter Stockholm ca kl. 17.30